Menu
Pressemeddelelse

Hver 4. virksomhed får ”Giv ikke kredit”-skiltet

Danske virksomheder polstrer sig efter krisen. ”Knap 73 procent er kreditværdige, og der er en mindre stigning siden sidste år for høj og højeste kreditværdighed. Virksomhederne er forsigtige med at bruge penge. Overrepræsentationen af virksomheder med høj risiko fortsætter,” siger direktør Martin Hornsyld, Bisnode Credit, der også i år venter 5.500 konkurser.

Det ser fortsat sort ud for dele af erhvervslivet. Også i år vil 5.500 gå konkurs. Ifølge kreditvurderingsbureauet Bisnode Credit vil overrepræsentationen af virksomheder med høj risiko fortsætte. Bureauets direktør Martin Hornsyld understreger dog, at knap 73 procent af de danske virksomheder, som indgår i Bisnode Credits analyse, er kreditværdige.

”Siden 2009 er afkastningsgraden i virksomhederne gennemsnitligt øget fra godt 1 procent til lidt over 3 procent i 2011, altså en tredobling. Denne udvikling synes at fortsætte. Der er også en mindre stigning siden sidste år for høj og højeste kreditværdighed i rating-kategorierne AA og AAA. Det virker som om de virksomheder, der har mulighed for det, polstrer sig til endnu nogle svære år. Det kan omvendt indebære et lavere forbrug i erhvervslivet, færre investeringer og på sigt en svækket konkurrenceevne,” siger Martin Hornsyld.

Højeste risiko: Hotel- og restauration

Selvom den generelle risiko ved handel med de fleste brancher har været faldende i løbet af 2013, har nogle brancher fortsat en relativt høj andel af virksomheder med ratingen C, ”kredit frarådes”.

”Hotel- og restaurationsvirksomhed er fortsat forbundet med væsentlig højere risiko end øvrige brancher. Den laveste risiko er i brancherne vandforsyning samt el-, gas- og fjernvarmestyring.

Fremadrettet venter vi fortsat en overrepræsentation af virksomheder i højrisikokategorierne. Der er fortsat ser tegn på, at den træge økonomiske udvikling nationalt og internationalt påvirker kreditværdigheden i danske virksomheder negativt,” siger Martin Hornsyld.

Kreditrating har betydning

Kreditrating anvendes af et bredt udsnit af erhvervslivet, både ved valg af leverandører, kreditgivning og finansiering. Samtidig benytter et stigende antal virksomheder en positiv kreditvurdering i grupperne AAA og AA til at signalere, at de er økonomisk sunde og veldrevne.

”Risiko for at en given virksomhed kommer i betalingsproblemer stiger, jo lavere kreditvurderingen er. I kategorien AAA med lavest risiko er konkursandelen 1 ud af 500 virksomheder. I kategorien C med højest risiko er konkursandelen 1 ud af 12 virksomheder,” konstaterer Martin Hornsyld, Bisnode Credit.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode