Menu
Pressemeddelelse

Hårde tider i restaurationsbranchen

Her i julefrokostsæsonen valfarter danskerne til de danske restauranter. Det er dog restauranter, som i mange tilfælde har ondt i økonomien. Sammenlignet med resten af dansk erhvervsliv har restaurationsbranchen en markant overvægt af virksomheder i de mest risikofyldte rating-kategorier, og soliditeten er ligeledes svag. Det viser en helt ny analyse foretaget af Bisnode Credit.

I disse julefrokostdage er der fuldt hus hos mange restauranter. Der er dog ikke kun glade dage i branchen, for en helt ny analyse viser, at det økonomisk set er en klemt branche. Ifølge analysen fra Bisnode Credit får næsten halvdelen af virksomhederne i restaurationsbranchen prædikatet Kredit frarådes (C-rating) eller Kredit mod sikkerhed (B-rating), og det er en langt større andel end resten af det danske erhvervsliv, der generelt har klaret sig bedre over det seneste år. Restaurationsbranchen er dog ikke fulgt med den positive udvikling.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit, der er Nordens største kreditvurderings-bureau, udtaler om tallene:

"I analysen står det klart, at restaurationsbranchen i mange tilfælde kæmper med økonomien. Hvis vi ser på den dårligste rating-kategori, C, er det i denne branche 36,7 procent af virksomhederne, som befinder sig her, mens det i det samlede danske erhvervsliv kun er 16,7 procent af virksomhederne. Det er en markant forskel og vidner om, at restaurationsbranchen hænger i bremsen," siger Martin Stabell.

Soliditeten er svag

Restaurationsbranchen er typisk kendetegnet ved at være følsom overfor udsving i konjunkturen. I takt med at den samlede danske økonomi har været på vej op over den seneste tid, er indtjeningsevnen målt på afkastningsgrad i restaurationsbranchen de seneste tre år også forbedret.

Soliditeten er dog ikke fulgt med, og det kan både skyldes, at der bliver trukket mere ud end der tjenes, eller at resultat efter skat har været negativt og således bidraget til negativ konsolidering. På samme tid viser analysen også, at konkursniveauet i årets sidste kvartal forventes at ligge lige så højt som de foregående år.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit, udtaler:

"På trods af en stigende indtjeningsevne i branchen siden 2009 ser vi i analysen, at soliditeten ikke er fulgt med, og at konkursniveauet i branchen stadig er højt. Det tyder på, at der stadig må forventes hårde tider forude for branchen, der har været hårdt ramt af krisen", siger Martin Stabell.

Find analysen her

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode