Menu
Pressemeddelelse

Fortsat stigning i konkurser

Den negative tendens, vi så i antallet af konkurser i oktober måned, har bidt sig fast, og for anden måned i træk ses et stigende antal konkurser i november. Antallet af konkurser lå på 582, og det er en stigning på syv procent i forhold til oktober måned. Især finanssektoren var hårdt ramt i november, mens det lysnede for byggebranchen, der oplevede et fald i antallet af konkurser. Det viser nye tal fra Bisnode Credit.

De første ni måneder af 2013 bød på kontinuerlige fald i antallet af konkurser, men tendensen endte brat i oktober måned, hvor antallet af konkurser steg, og helt nye tal fra Bisnode Credit viser nu, at stigningen fortsatte i november måned. November måned bød således på 582
konkurser, hvilket er en stigning på syv procent i forhold til oktober måned.

2013 så således i lang tid ud til at byde på et lavt antal konkurser sammenlignet med 2012, men med de to sidste måneders tal nærmer niveuaet sig det, vi så i 2012. Årets første 11 måneder har nemlig budt på 4.766 konkurser, og det er nu kun 2,3 procent under niveauet for de første 11 måneder af 2012.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit, der er Nordens største kreditvurderings-bureau, udtaler: "Helt ind til september måned forventede vi, at det samlede antal konkurser i 2013 ville ligge langt under niveauet for 2012. Oktober og november måned har dog ændret det billede markant, og vi ser nu næsten samme niveau som i 2012", fortæller Martin Stabell.

Det lysner for byggebranchen

I november måned fortsatte den negative udvikling for finanssektoren, som sås i oktober måned. Måneden bød igen på et stigende antal konkurser, og sammenlignet med november måned sidste år sås en stigning på 24 procent.

Modsat finanssektoren så det lysere ud for byggebranchen i november måned. For fjerde måned i træk var der fald i antallet af konkurser, og sammenlignet med november sidste år sås et fald på 17 procent i antallet af konkurser.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit, udtaler: "Byggebranchen, der ellers har været meget i mediernes søgelys med en række store konkurser, byder for fjerde måned i træk på faldende konkurstal. Det er rigtig positivt
for branchen. Det er dog værd at bemærke, at branchen kommer fra et højt konkursniveau sammenlignet med gennemsnittet af dansk erhvervsliv, og at branchen derfor ikke udmærker sig med et lavt konkursniveau sammenlignet med en række andre brancher", siger Martin Stabell.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode