Menu
Pressemeddelelse

Forår i dansk erhvervsliv

Med 331 konkurser i marts måned i år, og dermed et fald på 29 procent i forhold til samme måned sidste år, er foråret for alvor på vej i dansk erhvervsliv. Især bygge- og anlægsbranchen samt detailhandlen trak det samlede antal konkurser ned. Det viser nye tal fra Bisnode.

01. april 2014 Marts måned markerer starten på foråret – og det tyder på, at dansk erhvervsliv også så småt begynder at blomstre. Marts måned bød nemlig på 331 konkurser, og det var 29 procent færre end samme måned året forinden.

I årets første kvartal var der sammenlagt 977 konkurser og sammenlignet med første kvartal sidste år er det et fald på 29 procent. De forgående tre år har det samlede antal konkurser i årets første kvartal ligget nogenlunde konstant, og der er derfor tale om et tydelige knæk i kurven.

Ifølge Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, der er Nordens største kreditvurderingsbureau, er der derfor grund til optimisme i erhvervslivet:

"Det er positive konkurstal, vi ser. Vi ser en stigning på 27 procent i forhold til februar måned, fordi februar måned bød på et helt ekstraordinært lavt antal konkurser. Hvis vi derimod sammenligner marts måned i år med samme måned sidste år eller første kvartal i år med første kvartal sidste år, er der ingen tvivl: Målt på antallet af konkurser i dansk erhvervsliv, går vi mod lysere tider", fortæller Martin Stabell.

Positive takter over hele linjen

Faldet i antallet af konkurser ses i langt de fleste brancher, men især to store brancher, bygge- og anlægsbranchen samt engros- og detailhandel, trak det samlede antal konkurser ned. I byggebranchen faldt antallet af konkurser fra 77 til 46 sammenlignet med marts måned sidste år. Det svarer til et fald på 40 procent. På kvartalsniveau faldt antallet af konkurser i branchen med 34 procent sammenlignet med sidste år.

Samme billede ses indenfor engros- og detailhandlen, hvor antallet af konkurser faldt fra 93 til 57, hvilket svarer til et fald på 39 procent. Også her er der tale om, at den positive tendens har bidt sig fast, idet antallet af konkurser i første kvartal faldt med 39 procent sammenlignet med 2013.

Martin Stabell udtaler om tallene:

"Hovedparten af brancherne, og især de store såsom handel og byggeri oplevede fald i konkurserne i marts måned, og samlet set må udviklingen i årets første kvartal betegnes som meget positiv. At langt de fleste brancher oplever fald bekræfter, at det kan være en generel tendens vi ser i dansk erhvervsliv", fortæller Martin Stabell.

Transportsektoren var blandt de få brancher som havde en svær marts måned. Antallet af konkurser steg her med 77 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode