Menu
Pressemeddelelse

Flere kollapser i byggebranchen på vej

Indtjeningen er elendig, og soliditeten er meget lav i byggebranchen. En ny analyse af bygge- og anlægsbranchen fra Bisnode Credit varsler flere konkurser i branchen.

Det burde ikke kræve meget mere end et købmandssæt fra legetøjsbutikken at regne den ud: Med en negativ indtjening og en finansiel stødpude, der polstrer lige så meget som en piftet ballon, vil der komme flere konkurser i entreprenørbranchen.

Det billede tegner sig i hvert fald i Bisnode Credits nye analyse af bygge- og anlægsbranchen, og herunder den del af branchen, der opfører bygninger, altså entreprenører.

»Den del af branchen har en lav soliditet og en negativ indtjening, og det betyder, at bankerne - efter at de har set regnskaberne - begynder at sætte tommelskruerne på. Vi venter derfor at se et fortsat højt antal konkurser i branchen« siger Martin Stabell, Risk Management Specialist i Bisnode Credit.

Bisnode Credit rangerer virksomheder efter kreditværdighed, hvor det bedste er AAA, og det ringeste er C. I byggebranchen under et har 29 pct. af virksomhederne en C-rating, og i erhvervslivet generelt ligger andelen på 27,7 pct. Inden for entreprenørerne er andelen med C-rating oppe på 38,8 pct.

»Det betyder, at der skal ryddes op i branchen, fordi konkursrisikoen er så høj,« siger Martin Stabell.

Arven fra Pihl & Søn

Den negative indtjening i branchen kræver, at der er penge sparet op til at klare en periode med røde tal. Men entreprenørerne er karakteriseret ved en meget lav soliditet. For byggebranchen som helhed ligger den omkring 25 pct., men for entreprenørerne er den nede omkring 18 pct. Det er faktisk samme niveau, som entreprenørkoncernen Pihl & Søn havde, da den for nogle uger siden begyndte sin vej gennem konkursbehandlingen.

I sidste uge offentliggjorde kuratorerne et foreløbigt skøn over økonomien, og som det ser ud nu, kan selskabet kun betale fem af hver 100 kroner, det skylder. Blandt kreditorerne, der altså får meget lidt af deres tilgodehavende igen, vil der være mange underleverandører i byggebranchen.

»Det ser ud til, at det er svært for kuratorerne at få alle Pihl & Søns projekter afsat til andre i branchen. Dermed er der en stor risiko for, at Pihl kommer til at trække nogle i branchen med sig i faldet,« siger Martin Stabell fra Bisnode Credit.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode