Menu
Pressemeddelelse

Det går bedre for turistbranchen

Sommerferien står for døren og turisterne strømmer til Danmark. Turistbranchen har historisk haft sine udfordringer, men en ny analyse fra kreditvurderingsbureauet Bisnode viser, at branchen er finansielt bedre rustet end den har været i tidligere år.

20. juni 2014 I de forhåbentlig mange varme og solskinsrige sommerdage, der er på vej, bliver der med al sandsynlighed travlt på restauranter og hoteller rundt om i det danske sommerland. Kreditvurderingsbureauet Bisnode har taget temperaturen på kreditværdigheden inden for turisterhvervet i Danmark. Analysen viser, at virksomheder indenfor hotel og restaurationsvirksomhed har oplevet en generel fremgang i indtjeningsevnen og soliditeten. De ligger dog fortsat markant under tilsvarende nøgletal for gennemsnittet af dansk erhvervsliv. Virksomheder inden for kultur, forlystelser og sport har ligeledes klaret sig bedre i seneste regnskabsår, og ligger kun marginalt under gennemsnittet for alle virksomheder.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, der er Nordens største kreditvurderings-bureau, udtaler om tallene:

”De officielle tal fra branchen for 2013 viste en nulvækst for udenlandske overnatninger, men med øget fokus på nordisk kultur forventes der øget aktivitet i indeværende år. Vores analyser viser, at turistbranchen er bedre rustet finansielt end tidligere år. Det er særligt værd at bemærke, at soliditeten og indtjeningsevnen er steget for hotel og restaurationsbranchen. Men der er også tale om et blandet billede, da virksomheder inden for kultur, forlystelser og sport har samme lave indtjeningsevne som året før og har oplevet en stigning i antallet af konkurser.”

Stigning i konkurser inden for Kultur, forlystelser og sport

Hvis man ser på antallet af konkurser, så viser den seneste udvikling, at det går pænt fremad for dansk erhvervsliv generelt og for virksomheder indenfor hotel og restaurationsvirksomhed. Omvendt så er der sket en stigning på 38 % i konkurserne i året første fem måneder sammenholdt med 2013 indenfor kultur, forlystelser og sport.

Dertil kommer, at den finansielle styrke udtrykt ved AAA-rating skalaen viser, at det står mindre godt til blandt virksomheder i turistbranchen. Andelen af virksomheder i de mest risikofyldte rating kategorier C (Kredit frarådes) og B (Kredit mod sikkerhed) ligger markant højere end gennemsnittet af hele dansk erhvervsliv. Den samlede andel af virksomheder i de to mest risikofyldte rating kategorier C og B udgør henholdsvis 45,8 % for hotel og restaurationsbranchen og 38,1 % for virksomheder inden for kultur, forlystelser og sport mod 25,5 % for alle virksomheder.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, udtaler:

”Selvom det ser mere positivt ud for turistbranchen, end det gjorde året før, så halter den fortsat efter dansk erhvervsliv, når vi måler på kreditværdigheden. Analysen viser, at der ikke anbefales at yde kredit uden sikkerhed til knap hver anden virksomhed indenfor hotel og restaurationsbranchen og godt en tredjedel virksomheder inden for kultur, forlystelser og sport. Samtidig er der også færre virksomheder i de bedste rating kategorier ’AAA’ (Højeste kreditværdighed) og ’AA’ (Høj kreditværdighed) i forhold til gennemsnittet for dansk erhvervsliv. Det tegner et billede af, at turistbranchen er i bedring, men at den stadig har nogle udfordringer at slås med.”

Download

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode