Menu

7 tips - Sådan får du kunderne til at betale

Manglende betalinger er ikke rentable. Med en overskudsgrad efter skat på fem procent, skal du have et mersalg på 200.000 kroner for at dække et underskud på 10.000 kroner.
Læs videre og få 7 lønsomme tips til at få kunderne til at betale.

   

 

1. Frist dine privatkunder til at betale på én gang

Ti kroner i dag er bedre end ti kroner i morgen. Kontant = Nul risiko. Medbring en mobil betalingsterminal  når du besøger kunderne.Stil dig selv spørgsmålet: Er ni kroner i dag bedre end ti kroner om lang tid? Måske er et par procenter i kontantrabat bedre end endeløse, udestående fordringer for at inddrage en højere betaling?

2. KreditTjek kunden

Før du sælger varer for høje beløb på kredit, bør du finde ud af så meget som muligt om kunden. Kontroller kundens identitet og kreditværdighed hos Bisnode (Debitor Registret). Vær obs. på om kunden har betalingsanmærkninger (er dårlig betaler).

3. Køb et godt faktureringssystem

Alt for mange tænker udelukkende på at sælge. Opfølgningen er for mange virksomheder al for svag. Anskaf et godt faktureringssystem, der holder styr på dit kunderegister. Så får du nemt en oversigt over de kunder, der betaler til tiden og dem som ikke gør. Bisnode samarbejder bl.a. med e-conomic, der står bag Europas førende regnskabsprogram.

4. Stil garantier eller 50% forudbetaling

Bed kunden om, at stille personlig garantier for at opnå salg på kredit, hvis du er tvivl om kundens betalingsevne. På den måde kan du kræve pengene fra kunden personligt, hvis firmaet ikke kan betale (enkeltmandsvirksomheder). 

5. Tag ejendomsforbehold i det du sælger

Tag ejendomsforbehold i varerne. På den måde er du sikret dine penge retur, hvis kunden skulle gå konkurs eller ikke betaler. Ejendomsforbehold skal aftales med kunden. Det gør du i leveringskontrakten, eller i et skriftligt tilbud. Medtag en sætning om, at sælger har ejendomsforbehold på varen, indtil det fulde beløb er betalt, og at køber ikke kan videresælge eller pantsætte varerne før hele regningen er gjort op. 

6. Overvej factoring

Factoring indebærer at du sælger tilgodehavender til et selskab, der specialiserer sig i at indsamle gæld. Du fakturerer og får pengene med det samme. Dog kun omkring 90 procent af beløbet.

7. Opret en god inkassoprocedure

Inkassotrusler hjælper. Over 70 procent får betalt når de har inkassotrusler hængende over sig. Derfor anbefaler vi at du finder en god inkassopartner tilknyttet Debitor Registret og som kan hjælpe både med inddrivelse og indberetning til registret for dårlige betalere. 

Kilde: Bisnode Norge og Dine Penger
 

Hvem er Bisnode?

Bisnode er Europas førerende leverandør af kredit – og forretningsinformation. I Danmark er vi 80 personer som hjælper virksomheder med at øge lønsomheden.

Dette er noget af det Bisnode Kan hjælpe dig med:

Salg: Brug tiden på betalingsdygtige kunder. Vi finder dem for dig.
Lønsomhed: Finde nye lønsomme kunder for dig.
Undgå tab: KreditTjek dine kunder
Tjek leverandører: Er de pålidelige?
Nye leverandører: Vi finder de troværdige og solide
Konkurrent analyse: Tjek hvordan dine konkurrenter klarer sig.
Verificering: Vi kan identificere og kontrollere identiteten af alle dine kunder.
Rating: Hvem er ved at gå konkurs?

Brug for hjælp til at øge lønsomheden i din virksomhed?

Venligst kontakt Customer Care på  +45 7022 0410 eller customercare@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode