Menu
Pressemeddelelse

2014 starter med få konkurser

Med 385 konkurser, og dermed det laveste antal konkurser i januar måned i fem år, fik dansk erhvervsliv en flot start på året. Især hotel- og restaurationsbranchen samt detailhandlen oplevede store fald i antallet af konkurser. Det viser nye tal fra Bisnode Credit.

4. februar 2014 År 2014 startede godt for dansk erhvervsliv. Januar måned bød nemlig på 385 konkurser, og det var ni procent færre end samme måned året forinden. Faktisk bød januar måned 2014 på det laveste antal konkurser i fem år. De positive takter inden for konkursudviklingen, der sås mod slutningen af 2013, fortsatte således ind i 2014.

Ifølge Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit, der er Nordens største kreditvurderingsbureau, er der derfor grund til optimisme i erhvervslivet:

"Vi ser generelt en rigtig flot start på året. Med antallet af konkurser i januar måned og med de positive takter fra 2013 in mente er det vores vurdering, at det generelle konkursniveau vil falde svagt hen over det kommende år og nærme sig niveauet fra før krisen toppede i 2010. Der er derfor grund til optimisme i dansk erhvervsliv," fortæller Martin Stabell.

Julen hjalp klemte brancher

De positive konkurstal slog især igennem i hotel- og restaurationsbranchen, der overraskede positivt med et fald på hele 29 procent i forhold til januar måned sidste år. De positive tal tyder på, at omsætningen i julefrokostsæsonen har været tilfredsstillende for de danske restauranter og hoteller.

Samme positive tendenser sås hos detailhandlen, der også påvirkes meget af julehandlen. Branchen mønstrede et fald i antallet af konkurser på 17 procent, og konkursniveauet lå dermed under gennemsnittet for januar måned de seneste fire år.

Martin Stabell udtaler om tallene:

"Danskernes julefrokoster og julegaveindkøb havde en positiv effekt på to brancher, der ellers har haft det hårdt de senere år. Både restaurationsbranchen og detailhandlen oplevede store fald i antallet af konkurser i januar måned og skød dermed 2014 flot i gang. Det er positivt for hele dansk erhvervsliv, at to brancher, der er så konjunkturfølsomme, oplever så store fald i antallet af konkurser," siger Martin Stabell.

Fremstillingsvirksomheder var en af de få brancher, der oplevede en stigning i antallet af konkurser i januar måned, idet der sporedes 17 procent flere konkurser i januar 2014 end samme måned året før. Niveauet er dog ikke alarmerende, idet antallet af konkurser for januar 2014 fortsat ligger under gennemsnittet for de fire forgående år.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode