Menu
Brancheanalyse

Analyse af turistbranchen i Danmark juni 2014

Resume

Sommerferien står for døren, og Bisnode tager temperaturen på kreditværdigheden indenfor turisterhvervet i Danmark.

De officielle tal fra branchen for 2013 viste en nulvækst for udenlandske overnatninger, men med øget fokus på nordisk kultur forventes øget aktivitet i indeværende år.

I den forbindelse undersøges, hvordan virksomheder indenfor Overnatninger, Restaurationsbranchen og Kultur finansielt er gearet inden sommerens ryk ind.

Fremgang i nøgletallene
Indenfor Overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed har virksomhederne oplevet en generel fremgang i indtjeningsevnen og soliditeten. Branchen ligger dog markant under tilsvarende nøgletal for gennemsnittet af dansk erhvervsliv.

Kultur, forlystelser og sport har ligeledes klaret sig bedre i seneste regnskabsår og ligger kun marginalt under gennemsnittet for alle virksomheder.

Stigning i konkurser indenfor Kultur, forlystelser og sport  
Den seneste udvikling i konkurserne viser at, mens det går pænt fremad for dansk erhvervsliv generelt og indenfor Overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed, så er der sket en stigning i konkurserne indenfor Kultur, forlystelser og sport.

Kreditværdigheden halter efter
Den finansielle styrke udtrykt ved AAA-rating skalaen viser, at det står sløjt til blandt virksomheder i turistbranchen. Andelen af virksomheder i de mest risikofyldte rating kategorier C (Kredit frarådes) og B (Kredit mod sikkerhed) ligger markant højere end gennemsnittet af hele dansk erhvervsliv.

Reducer dine kredittab ved brug af rating, læs mere her

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode