Menu
Brancheanalyse

Analyse af hotel- og overnatningsbranchen oktober 2013

Resume

Bisnode sætter op til efterårsferien fokus på hoteller og overnatningsfaciliteter i Danmark.

 

Faldende soliditet og presset indtjeningsevne

Hoteller og overnatningsfaciliteter er fortsat præget af svage finansielle nøgletal.

Udviklingen over de seneste tre år viser, at den gennemsnitlige soliditet for virksomheder inden for hotelbranchen og overnatningsfaciliteter er faldende, både i branchen som helhed og ligeledes i alle underbrancher.

En analyse af indtjeningsevnen i branchen viser desuden, at virksomhederne er blevet dårligere til at forrente deres aktiver. Især Konferencecentre og kursusejendomme er hårdt ramt af faldende indtjeningsevne.

Konkurser

Antallet af konkurser inden for hoteller og overnatningsfaciliteter har tidligere ligget på et relativt højt niveau, men udviklingen i løbet af de seneste år viser en faldende tendens, og niveauet er kommet ned under gennemsnittet for hele dansk erhvervsliv.

Udvikling i rating

Rating-niveauet blandt hoteller og overnatningsfaciliteter er karakteriseret ved en relativt høj andel af virksomheder i de laveste rating-kategorier C (Kredit frarådes) og B (Kredit mod sikkerhed). Det betyder, at risikoen forbundet med samhandel med virksomheder i branchen er højere end gennemsnittet for dansk erhvervsliv.

Selv om niveauet indikerer en relativt høj risiko for samhandel, viser udviklingen over de seneste 12 måneder, at der er sket en stigning i andelen i de to bedste rating-kategorier AAA (Højeste kreditværdighed) og AA (Høj kreditværdighed).

 

Læs hele analysen her

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode