Menu
Analyse & Segmentering

Profilanalyse

Du har helt sikkert en fornemmelse af, hvem din virksomheds kunder er, hvordan de ser ud og hvilke karakteristika de har. Men er det nok at tro, når du nu kan få valid viden? Det er nemlig sådan med viden, at jo mere du ved, desto større er sandsynligheden for, at du skaber værdi. Med andre ord har du altså mulighed for at optimere dine Direct Marketing- og CRM-aktiviteter i takt med, at du ved mere om kunderne og markedet.

Hvordan udarbejdes profilanalysen?

Med udgangspunkt i dine kundedata, eller dele af din kundedatabase, laver vi en geo- demografisk analyse, som identificerer, hvilke kriterier, der kendetegner dine kunder.

Analysen giver dig blandt andet svar på, hvordan dine kunder ser ud i forhold til den øvrige befolkning i Danmark ud fra følgende kriterier:

Hvad kan en profilanalyse bruges til?

1. Dybdegående kendskab til dine kunder 
En profilanalyse klarlægger hvilke karakteristika, der kendetegner netop dine kunder – og hvilke kriterier der absolut ikke gør. Du får med andre ord et detaljeret billede af dine kunder/kundegrupper – helt ned på enkelte variable som f.eks. alder, indkomst, formue, husstandstype mm. Alt sammen viden, der skaber værdi for din virksomhed og dens relationsmarkedsføring/CRM.

2. Segmentering og klassificering af egne kunder 
En profilanalyse giver dig mulighed for at få inddelt dine kunder i homogene grupperinger. Vi kan eksempelvis tilføje en typemarkering ud for hver enkelt kunde i din database. Disse typemarkeringer gør det muligt for dig at segmentere direkte i din egen database, og giver dig adgang til at differentiere dine budskaber til forskellige kundetyper.

3. Nye kunder via Direct Marketing (Direct Mail & Telemarketing) 
Et stort kendskab til dine kunder, giver mulighed for at kortlægge et yderligere markedspotentiale.
En profilanalyse giver dig et nøjagtigt indblik i hvilke kriterier, der kendetegner dine kunder – altså signifikante kendetegn – er der eksempelvis under- eller overrepræsentation. Når disse signifikante kendetegn er klarlagt, har du et unikt overblik over, hvilke segmenterings-kriterier, der kan være relevante at bruge i forbindelse med en Direct Mail- eller Telemarketingkampagne rettet mod potentielle nye kundeemner.

Ud fra profilanalysens resultat, kan vi hjælpe dig med at lave en præcis målgruppeudvælgelse med navne, adresser og telefonnumre på personer, som med stor sandsynlighed vil handle med din virksomhed.

Læs mere om leadgenerering 

4. Hjælp til marketingplanlægningen 
Hvordan fastlægger du din kommunikationsstrategi, så du rammer den eller de ønskede målgrupper? Skal du eksempelvis kommunikere i trykte eller digitale medier? Og hvilke typer af medier skal du vælge – annoncer, bannere på internettet eller noget helt tredje? En profilanalyse giver dig, via Index Gallup, viden om din målgruppes medievaner, så du ved, hvor du skal bruge dine kræfter og din økonomi.

Vi skræddersyr profilanalysen til den enkelte virksomhed. Du er derfor velkommen til at kontakte en af vores konsulenter, så vi sammen kan finde netop den løsning, der opfylder dine behov.Kontakt redaktionen

Har du feedback eller kommentarer til vores artikler og nyheder, er du mere end velkommen til at kontakte redaktionen på e-mail marketing@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode